نوشته شده در تاریخ 04/1/21 ساعت 7:48 ع توسط ادمین
زمانی که سایز فک فرد کوچک باشد و یا سایز دندانهایش بزرگ باشد، دندانها به طور نامرتب رشد میکنند و برای مرتب کردن آنها نیاز به ارتودنسی میباشد. ارتودنسی دو حالت ثابت و متحرک داشته و هدف از گذاشتن آن، ایجاد فضای لازم جهت وارد کردن دندانهای خارج از قوس به داخل قوس دندانی است. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی کامل ارتودنسی ثابت دندان و بررسی آن بپردازیم.
ارتودنسی ثابت دندان چیست؟
ارتودنسی ثابت به دستگاهی گفته میشود که توسط متخصص مربوطه به دندانها متصل شده و ثابت میماند، یعنی بیمار نمیتواند دستگاه ارتودنسی را از دهان خود خارج نماید. در دستگاه ارتودنسی ثابت، براکتها بر روی دندان چسبانده شده و ثابت میشوند. به گزارش مجله پزشکی آسان طب طول درمان ارتودنسی ثابت دندان حدودا 2 سال است، اما این زمان با توجه به نوع ناهنجاری و شدت مشکل تغییر پیدا خواهد کرد. فرد باید در طول درمان، از خوردن مواد غذایی سفت و چسبناک مانند ته دیگ، بلال، میوههای هسته دار و سایر مواد غذایی سفت اجتناب کند، در غیر این صورت ممکن است به دندانها آسیب وارد شده و براکتها از دندان جدا شوند که در این صورت نیاز به چسباندن براکت جدیدی برای بیمار میباشد. توجه داشته باشید که رعایت نکردن این موارد و سایر مواردی که پزشک به شما توصیه میکند، میتواند روند درمان را طولانیتر نماید. براکتها که شبیه به نگینهای ریزی هستند، توسط سیمهای باریکی به هم وصل شده و با کشهای بسیار ظریف تشکیل یک حلقه میدهند. توجه داشته باشید که هر براکت بر روی یک دندان چسبانده میشود.
مزایای استفاده از ارتودنسی ثابت
ارتودنسی ثابت دندان به صاف شدن و راحتتر شدن نظافت دندانها کمک کرده و در حقیقت نه تنها ظاهر دندان را زیباتر میکند، بلکه موجب بهبود بهداشت دهان و دندان نیز خواهد شد، همچنین میتواند خطر ابتلا به بیماریهای لثه را در فرد کاهش دهد. یکی از بزرگترین مزایای ارتودنسی ثابت این است که پزشک به همکاری بیمار نیاز ندارد، اما در ارتودنسی متحرک ممکن است دستگاه در جای دقیق خود قرار داده نشود. بهتر است بدانید که ارتودنسی ثابت دندان همیشه در محل مشخص خود قرار دارد و به درستی به وظیفه خود عمل خواهد کرد. جالب است بدانید که یکی دیگر از مزایای ارتودنسی ثابت احتمال بسیار پایین بازگشت دندانها به حالت اولیه پس از طی کردن روند درمان میباشد، زیرا در ارتودنسی ثابت، دندانها همیشه و در 100 درصد مواقع در جای اصلی خود قرار گرفته و جا به جا نمیشوند.
معرفی معایب ارتودنسی ثابت
یکی از مهمترین و اساسیترین معایب ارتودنسی ثابت دندان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به صورت دقیق است، زیرا در ارتودنسی ثابت، فرد به سختی میتواند باکتریها و مواد غذایی باقیمانده در اطراف براکت را تمیز کند. در نظر داشته باشید که این نوع از ارتودنسی باید توسط متخصص این کار یعنی ارتودنتیست انجام شود، در غیر این صورت ممکن است نتیجه کار قابل قبول نباشد. در صورتی که دستگاه ارتودنسی ثابت دندان به هر دلیلی بشکند و یا آسیب ببیند، فرد قادر به برداشتن آن نیست و حتما باید یک متخصص این کار را انجام دهد. بهتر است بدانید که هزینه ارتودنسی ثابت خیلی بیشتر از ارتودنسی متحرک است. مطالعه مطلب مزایا و معایب ارتودنسی نامرئی نیز برای شما خالی از لطف نخواهد بود.
سن مناسب برای انجام این کار
درمان این وضعیت به نوع ناهنجاری و شدت مشکل بستگی دارد، اما به طور کلی هر چه سن فرد کمتر باشد، درمان کوتاهتر، راحتتر و موفقیت آمیزتر خواهد بود. افرادی که دارای مشکل فک هستند، حتما باید باید قبل از رسیدن به سن بلوغ معاینه شوند. در مورد دخترها، سن 8 سالگی و در مورد پسرها سن 9 سالگی معمولا مناسبترین زمان است. زمانی که بیمار مشکل فکی داشته باشد و در زمان مقرر درمان نشود، علاوه بر ارتودنسی به جراحی فک نیز نیاز دارد. ارتودنسی ثابت دندان کاملا بدون درد است، البته ممکن است افراد پس از نصب براکتها و تنظیم کردن سیمها کمی احساس ناراحتی نمایند، اما این حالت به سرعت برطرف خواهد شد. مصرف یک مسکن نیز میتواند برای برطرف کردن این حالت، کمک کننده باشد.
اجزای مهم دستگاه ارتودنسی ثابت دندان
دستگاه ارتودنسی ثابت دندان دارای اجزای مهمی میباشد که ما در زیر به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
- بند
- جدا کنندهها
- براکتها
- کش
- فنر
رعایت برخی نکات پس از انجام ارتودنسی ثابت
پس از این که فرد از دستگاه ارتودنسی ثابت برای دندانهای خود استفاده کرد، باید برای جلوگیری از هر گونه آسیب و مشکل احتمالی، نکات زیر را به دقت رعایت نماید:
- رعایت موارد توصیه شده توسط پزشک متخصص و مراجعه مرتب به مطب جهت بررسی ارتودنسی
- خوردن غذاهای ترجیحا نرم حداقل چند روز پس از نصب براکت
- خودداری کردن از مصرف غذاهای رنگی مانند سس، سبزی، نوشابه، چای و قهوه در روزهای اول درمان
- اجتناب از جویدن آدامس و خوردن غذاهای سفت و چسبناک مانند ته دیگ برای جلوگیری از شکستن و کج شدن سیمهای ارتودنسی
- خودداری از شکستن آجیل با دندان
- تمیز کردن دندانها، براکتها و سیمهای ارتودنسی توسط مسواک مخصوص برای جلوگیری از گیر غذایی و پوسیدگی دندانها
- رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از بو گرفتن و تغییر رنگ دندانها
- محافظت از ارتودنسی دندان به هنگام انجام فعایتهای ورزشی و شنا برای جلوگیری از هر گونه آسیب و صدمه
- مراجعه به پزشک به هنگام افتادن براکتها یا شل شدن آنها
در صورتی که شما عزیزان ارتودنسی ثابت دندان را انجام دادهاید، لطفا نظرات و تجربیات خود را در انتهای مقاله برای ما ارسال نمایید. برای این کار، شما میتوانید به انتهای مقاله رفته و اگر با موبایل و تبلت هستید گزینه leave a comment را کلیک کنید سپس نظر، نام و ایمیل را یادداشت کرده و با زدن تیک I’m not a robot پیام خود را ارسال کنید و چنانچه با کامپیوتر و یا لپ تاپ هستید در قسمت دیدگاه (انتهای صفحه) نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نوشته شده در تاریخ 04/1/21 ساعت 7:38 ع توسط ادمین
تفکر غلط و افکار اشتباه زندگی هر شخصی را از بین می برد. در این بخش از مجله آسان طب چند تفکر غلط و اشتباه در زندگی را به شما معرفی می کنیم. مثلا یک تفکر غلط، تفکر توقعی نام دارد. یعنی اینکه شخص هیچ یک از خواسته ها یا سلایقش را به طرف مقابل نگفته و توقع دارد توسط شخص مقابل درک شود و همه خواسته هایش برطرف شود. ولی خب او باید از کجا بداند که خواسته ها و نظرات شما چیست؟
کنترل تفکر غلط
خطاهای فکری احساس را خراب می کنند، احساس خراب هم رابطه را. پس برای خوشبختی مراقب فکرتان باشید. خطاهای فکری تله های همیشه باز ذهن هستند که مانند یک شکارچی چیره دست مترصد فرصتی نشسته اند تا صاحبانشان را به دام احساسات ناخوشایند و مخرب بیندازند. این افکار نادرست به دلیل همین تغییرات نامطلوبی که در احساس ایجاد می کنند مستعد خراب کردن هر رابطه ای هستند. در این بین، روابطی مانند روابط همسری که از حساسیت خاصی برخوردارند بیشتر در معرض خطر قرار دارند، به طوری که اگر زن و یا شوهری در دام این افکار گرفتار شوند، در صورت عدم توجه و رسیدگی به موقع، با کاهش صمیمیت و عشق مواجه شده و بنیان رابطه شان متزلزل خواهد گردید.
ادامه مطلب...
نوشته شده در تاریخ 04/1/21 ساعت 7:36 ع توسط ادمین
دندان قروچه یا فشار دادن و ساییدن دندانها به هم در کودکان میتواند به دلایل فیزیکی یا روانشناختی رخ دهد و زمانی که شدید باشد ممکن است موجب خراب شدن دندانها شود. نام علمی دندان قروچه براکسیزم بوده و اغلب در طول شب رخ میدهد. دندان قروچه در کودکان امری رایج بوده و حدود 10 درصد از آنها به این وضعیت دچار هستند. بهتر است بدانید که بسیاری از کودکان به هنگام خواب متوجه این وضعیت نمیشوند، اما باید دید علت دندان قروچه کودکان چیست که در این مقاله به پاسخ این سوال دست خواهیم یافت.
علت دندان قروچه کودکان
کودکان 4 تا 6 ساله بیشتر مستعد ابتلا به این وضعیت هستند و اکثرا به هنگام رویش دندانهای شیری یا دائمی دندان قروچه میکنند، البته در بیشتر موارد، این عادت در کودکان پس از رویش کامل دندانها از بین خواهد رفت. به طور کلی دلایل مختلفی وجود دارند که میتوانند منجر به بروز دندان قروچه در کودکان شوند؛ به عنوان مثال قرار گرفتن نامنظم دندانهای بالا و پایین بر روی یکدیگر میتواند یکی از علتهای دندان قروچه در کودکان باشد که برخی از آنها این کار را به منظور کاهش درد انجام میدهند. در زیر به معرفی سایر علل مرتبط با دندان قروچه در کودکان خواهیم پرداخت: ادامه مطلب...
نوشته شده در تاریخ 04/1/21 ساعت 7:35 ع توسط ادمین
استویا یا شیرین برگ گیاهی است که به شدت مزه شیرینی دارد و از قرن شانزدهم میلادی برای نوشیدنیهای شیرین استفاده میشد. این گیاه در اصل بومی پاراگوئه و برزیل است اما هم اکنون در ژاپن و چین نیز رشد میکند. این ماده به عنوان یک شیرین کننده غیرمضر و مکمل گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد. استویا به عنوان یک جایگزین سالم برای شکر در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها استفاده میشود. برای مطالعه این مطلب 5 دقیقه زمان بیشتر نیاز نیست. ادامه مطلب...
نوشته شده در تاریخ 04/1/21 ساعت 7:27 ع توسط ادمین
شایع ترین بیماری های فک و دهان
مفصل گیجگاهی فکی جایی است که فک پایین را به جمجمه متصل میکند به دلیل وجود این مفصل است که ما میتوانیم غذا بجویم، خمیازه کشیده و یا صحبت کنیم. اختلال در مفصل گیجگاهی فکی جزو شایعترین بیماری های فک و دهان است. مهمترین علائم اختلال در مفصل گیجگاهی فکی شامل موارد زیر میباشد:
اکثر افرادی که دچار اختلال مفصل گیجگاهی فکی هستند در باز کردن دهان خود دچار مشکل هستند، ممکن است وقتی دهان آنها باز یا بسته است فکشان قفل کند، اکثر اوقات در ناحیه صورت احساس خستگی میکنند و گاهی یک طرف صورتشان متورم میشود، چنین افرادی ممکن است وزوز گوش هم داشته باشند که در اثر قرار گرفتن نادرست فک بالا و پایین میباشد، صدای کلیک یا صدای خرت خرت موقع باز و یا بسته کردن دهان و جویدن دارند، احساس درد در فک و یا گوش موقع غذا خوردن، سردرد های بی دلیل موقع بیدار شدن از خواب. ممکن است دندان پزشک برای تشخیص دقیق این نوع اختلال شما را به جراح دهان و فک و صورت ارجاع دهد تا معاینات بیشتری از شما به عمل آید، در این صورت پزشک فک و دهان شما را کاملا معاینه کرده و به صداهای فک شما گوش میدهد. ادامه مطلب...